Nyfiken på japansk mat? Kom till vår zoomträff, lyssna, titta, berätta, ställ frågor.
Tid: 10:00 - 17:00, 11 september
Programmet har avslutats.
10:00-10:15
Introduktion och presentation av de medverkande.
10:15 - 10:30
Olika delar av Japan har olika matkultur.
Yuko O berättar om mat i Osaka, t.ex. bläckfiskbollar.
PAUS
11:00-11:30 (Japan kl 18-18:30)
Kiyomi sänder live från sushi-restaurang i Kobe, i Japan.
11:30-11:45
Berätta om dina egna minnen och upplevelser med japansk mat. Vi vill gärna lyssna!
11:45-12:00
Frågestund - vad vill du veta om japansk mat? Vi försöker svara.
LUNCHPAUS - testa gärna japansk mat på någon av Uppsalas japanska restauranger.
13:30- 13:45
Kiyomi berättar om en tofu-butik där hon bor i Kobe, Japan.
13:45 - 14:00
Lena berättar om upplevelser av mat i Japan.
14:00-14:15
Frågestund - vad vill du veta om japansk mat? Vi försöker svara.
PAUS
14:45-15:00
Vi berättar om miso och miso-soppa.
15:00 -15:15
Yuko H berättar om mat på Hokkaido i norra Japan.
15:15-15:30
Berätta om dina egna minnen och upplevelser med japansk mat. Vi vill gärna lyssna!
PAUS
16:30 - 17:00
Livesändning från en japansk restaurang i Uppsala och avslutning.
Kiyomi Ninchoji
Har bott 3 år i Uppsala.
Nu i Kobe, Japan.
Yuko Sakamoto Olofsson
Har bott 30 år i Uppsala.
Kommer från Osaka.
Lena Lindahl
Har bott 24 år i Tokyo.
Bor nu i Uppsala.
Yuko Elg Hasegawa
Har bott på Hokkaido,
norra Japan. Bor nu i Uppsala.